GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A gazdasági nehézségek és a visszaeső építőipari kereslet ellenére közel
60 kiállítóval rendezik meg idén második alkalommal a szakma számára az építőipari szezonnyitó kiállítást, amelyre sok ezer látogatót várnak.

A Tetők Falak Homlokzatok + Energetika Kiállítás és Konferenciasorozat nevébe került E betű mutatja, hogy a szervezők, nem véletlenül, az energiagazdálkodás aktuális kérdéseit állítják a rendezvény középpontjába.
A háromnapos szakmai rendezvény nemcsak az épületgépészek számára érdekes kiállítási tematikával bővült, de elméleti és gyakorlati oktatások és konferenciák sora kíséri azt. Érdekesség és talán új tendenciát is mutat, hogy a kiállítás mellett három nap alatt összesen 5+1 kreditpontos szakmai konferencia közül is választhatnak. Ezekre a rendezvény előtt egy hónappal közel 800 szakember regisztrált már.
A kiállítás nevének megfelelve szó lesz a panelrehabilitációtól, a zöldtetők kialakításán át a passzívházak kérdéséig, amely témák középpontjában természetesen, ha más és más szemszögből is, de a jelenlegi legaktuálisabb téma, az energiamegtakarítás áll.
A szakkivitelezők számára szervezett képzések között megtalálható lesz az új téglatechnológia, a gyors és gazdaságos csiszolt tégla alkalmazását elősegítő elméleti és gyakorlati képzés, illetve vakolási bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők.
Bihall Tamás, a TFH+E szakmai védnökei sorába tartozó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke is üdvözli, hogy a kiállítás otthont ad a szakemberképzésnek.
– Az MKIK tevékenységének egyik fontos területe a szakképzés középtávú stratégia mentén történő fejlesztése.
Az MKIK célja a TFH+E Kiállítás védnökeként, hogy modern technológiák gyakorlati elsajátításának támogatásával és a piacképes tudáshoz juttatás érdekében felhívja a figyelmet a szakképzés korszerűsítésének fontosságára.
A rendezvényre, jóllehet a szakmai közönséget célozza meg, délután 14.00 és 18.00 óra között kedvezményes belépővel várják a magánépítkezőket is.
– Fontosnak tartjuk, hogy akik a gazdasági nehézségek ellenére építkezésbe, felújításba fognak, vagy mint szakemberek a munkálatokat segítik, végrehajtják, azok számára megmutathassuk a gazdaságos építést és üzemeltetést lehetővé tevő újdonságokat, technológiákat és anyagokat. Szeretnénk, ha idén a látogatószám megközelítené a tízezret: főleg a szakmai látogatókra számítunk, de ahogy korábban is, biztosan szép számmal lesznek magánérdeklődők is – mondta Kiss Zoltán,
a rendezvényt szervező Expositor Kft. igazgatója.
Amellett, hogy a TFH+E kiállítás védnökeinek sorához elismert szakmai szervezetek csatlakoztak, mint a BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani tanszéke a Magyar Passzívház Szövetség, a Zöldtetőépítők Országos Szövetsége és a Magyar Légkomfort Társaság, a rendezvényt az érintett szakminisztériumok is támogatásukról biztosították.
A szakkiállítást dr. Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium területfejlesztésért és építésügyért felelős szakállamtitkára február 11-én 13 órakor nyitja meg, emellett minden kreditpontos konferencia megnyitását minisztériumi vezetők vállalták.

„Zöld gondolkodás”

Egész napos konferencia foglalkozik a százezreknek otthont adó panelépületek évek óta jelentős állami támogatások felhasználásával zajló rehabilitációjának kérdésével, és szinte a másik végletet jelentő, ma még Magyarországon kevesek által elérhető, de izgalmas újdonságokat ígérő passzívházakkal.
A terjedő „zöld gondolkodás” részeként megjelenő zöldtető-koncepciók terjedése, és az örökzöld témának számító magastető kialakításával és használhatóságával foglalkozó konferencia, valamint az építési minőség tárgyalása során nem elhanyagolható téma, a hangszigetelés kérdésével foglalkozó rendezvény is jelentős érdeklődésre tarthat számot a gyakorlati szakemberek, építészek és kivitelezők körében.

A konferenciák időpontjai

Február 11. – II. Weber Panelrehabilitációs Konferencia
Február 11. – Zöldtetők a klímaváltozás ellen konferencia
(Az épített szépítő zöldtető)

Február 12. – II. Magyar Passzívház Konferencia
Február 12. – Építő Marketing szeminárium

Február 13. – I. Saint-Gobain Épületfizikai Konferencia
Február 13. – A tető mint ötödik homlokzat konferencia (átforduló homlokzatok)

Metropol
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z