GYORSKERESÉS
Keresett kifejezés:
Bárhol keressen a szóban
Szó elejétől keressen
Keresési Helyek
Cégnév
   Kifejezésként, egyben
Tevékenység Megye
Tevékenység-leírás
Termék
Márka
Referencia


Besorolás
        
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
A lakások fogyasztásának mérhetővé tétele és azt követően a hőmérséklet igény szerinti beállítása révén takarítható meg a legtöbb fűtési költség a háztartásoknál.

Jó tudni, hogy emellett rendszeres égőbeállítással érdemben javítható a kazánok hatásfoka, ami szintén sokat hozhat a konyhára. A megfelelő radiátorok kiválasztása pedig csökkenti a hőveszteséget.
Az utóbbi napokban, hetekben eluralkodott hideg mellett ezúttal az orosz–ukrán gázvita nyomán kialakult helyzet is sokakat arra késztetett, hogy lejjebb csavarják a termosztátokat, valamivel alacsonyabb hőmérséklettel elégedjenek meg. Jellemzően persze a takarékosság az, ami arra ösztönzi a családokat és az egyedülállókat egyaránt, hogy ügyeljenek arra, mikor milyen hőmérséklet van otthonukban.
Aki például elutazik hétvégére, jól teszi, ha lejjebb veszi a fűtést, ez ugyanis kedvező irányba befolyásolhatja a hó végi számlát. Hasonlóképpen érdemes némiképp alacsonyabb értékre állítani a radiátorokat vagy a termosztátot akkor, ha egész nap nem tartózkodik valaki otthon. Ezek a legegyszerűbb és legközismertebb módjai a fűtési költség csökkentésének, ám korántsem az egyetlen lehetőség a háztartások számára.
Távfűtés esetén a legelső és legkézenfekvőbb feladat a lakások mérhetővé tétele. Addig ugyanis képtelenek az egyes háztartások mérsékelni kiadásaikat, amíg nem lehet pontosan megállapítani a fogyasztás nagyságát. Éppen ezért a korszerűsítéssel kell kezdeni, ám erre csak akkor van mód, ha írásbeli beleegyezésüket adják a lakók. Hasonlóképpen sokat segíthet a panelprogram is, illetve a beruházások önrészére kidolgozott Panel Plusz program.
Jó tudni, hogy a vízkőmentes, lágy vízzel működő radiátorok gazdaságosabbak más társaiknál, érdemes ezeket választani a felújításkor. Fontos a kazánok rendszeres égőbeállítása is, ez ugyanis akár 5%-kal növelheti a hatásfokot. Társasházak esetében nem csupán az egyéni lakásban lehet takarékoskodni, hanem az épület egészére vonatkozóan éppúgy. Szinte biztosan minden házban vannak olyan közös helyiségek, amelyek fűtése nem szükségszerű, ezek elzárásával pedig sok energia spórolható meg.

Metropol
Az oldal 0.01 másodperc alatt generálódott.
Minden jog a Magyar Építőipari Névjegyzék részére fenntartva.
A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.

Részletes listáink:
Cégek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Tevékenységek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Termékek - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Márkák - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z
Alweboldalak - " 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A Á B C D E É F G H I Í J K L M N O Ó Ö P Q R S T U Ú Ü V W X Y Z